Kovács László és Zsigmond Vilmos operatőr verseny

A Sparks kamera és lámpakölcsönző cég, a Magyar Operatőrök Társasága és a Magyar Operatőrök Iskolája megalapította a „KOVÁCS LÁSZLÓ ÉS ZSIGMOND VILMOS MAGYAR OPERATŐR DÍJ” elnevezésű díjat. A magyar operatőr iskola két kiemelkedő alkotójáról elnevezett verseny a 2004-ben, Novák Emil alapította ARANYSZEM OPERATŐR VERSENY helyét veszi át és folytatja annak hagyományait. A díjakat minden év januárban adják majd át.

 

A III. Kovács László és Zsigmond Vilmos operatőr versenyre a jelentkezés az alábbi nevezési lapon történik – Nevezési lap

Nevezési határidő: 2019.november 30.

Nevezni lehet: Diák, Kisjátékfilm, Dokumentumfilm, Tévéfilm, Játékfilm kategóriákban

2020 az operatőrök éve. 30 évvel ezelőtt megalakult a Magyar Operatőrök Társasága.

A Magyar Operatőrök Iskolája, a Magyar Operatőrök Társasága együttműködésben a Sparks kamera és lámpakölcsönző céggel és a Schwindl Kft. – vel, harmadik alkalommal rendezzük meg a „Kovács László és Zsigmond Vilmos” operatőr versenyt, díjátadót.

10 évvel ezelőtt Budapesten megrendezett első operatőr Világtalálkozó szellemében kívánjuk megrendezni a versenyt és a díjátadót.

A díjátadó rendezvény 2020. február 7 – én, pénteken este lesz a Pesti Vigadó nagytermében.

Zsigmond Vilmos által 2005 óta támogatott diák kategória mellett 2020-ban,

4 kategóriában: Kisjátékfilm, Dokumentumfilm, Tévéfilm, Játékfilm adunk át díjakat.

A Kovács László és Zsigmond Vilmos magyar operatőr díjat és a rendezvényt a Magyar Nemzeti Filmalap, Magyar Művészeti Akadémia, Magyar Filmakadémia, Magyar Operatőrök Társasága támogatja.