radyo dinle

Kovács László és Zsigmond Vilmos magyar OPERATŐR VERSENY

PDFNyomtatásE-mail

Kovács László és Zsigmond Vilmos magyar OPERATŐR VERSENY

Update január 13.: A verseny regisztrációja lezárult! Köszönjük az eddig beérkezett alkotásokat!

A Sparks kamera és lámpakölcsönző cég, a Magyar Operatőrök Társasága és a Magyar Operatőrök Iskolája, „Kovács László és Zsigmond Vilmos Magyar Operatőr Díj” elnevezésű díjat kíván alapítani 2018. januárban.

A magyar operatőr iskola két kiemelkedő alkotójáról elnevezett verseny a 2004-ben, Novák Emil alapította Aranyszem operatőr verseny helyét venné át és folytatná annak hagyományait. A díjakat minden év januárban adnánk át. Reményeink szerint a jövőben a „Camerimage” nemzetközi operatőr rendezvénnyel egyenértékű lesz a Kovács László és Zsigmond Vilmos operatőr verseny.

A díjátadó 2018.január 30 – án lesz a Vigadóban.

Kovács László és Zsigmond Vilmos operatőr verseny támogatói: Magyar Művészeti Akadémia, a Magyar Nemzeti Filmalap és a Sparks Kft.,

Zsigmond Vilmos, 2005 óta nagyon fontosnak tartotta és támogatta a diák kategória győztesét az Aranyszem operatőr versenyeken, ezért első alkalommal, kizárólag ebben a kategóriában  díjat adunk át, amelyet egy szakmai zsűri ítél oda legjobbnak tartott diák filmnek. A jövőben az Aranyszem operatőr versenyhez hasonlóan 12 kategóriában fogjuk díjazni az operatőröket.

A 2018-as év kiemelkedően fontos év az operatőrök számára, mert 1938-ban, 80 évvel ezelőtt Somkuti István alapította meg az operatőrök első hivatalos szervezetét, a Magyar Filmoperatőrök Társaságát.  

A nevezés ingyenes!!!!

Nevezni most első alkalommal kizárólag a diák kategóriában lehet!

A nevezés a versenyre lezárult!

 

operator verseny

Nevezni most első alkalommal kizárólag a diák kategóriában lehet!