radyo dinle

Hírek

Moziszabvány

PDFNyomtatásE-mail

2009. március 17. kedd, 09:32

A MMK Titkársága, Kuratóriuma,Forgalmazási Szakkollégiuma,Tóth Erzsébet, Grünwalsky Ferenc számára.

A legutóbbi évek filmszemléi arra hívták fel a figyelmünket, hogy rendeznünk kell azt az új helyzetet, amelyet a 35 mm-es filmvetítés egyeduralkodásának megszűnése okozott. A mozikban és vetítőtermekben feltűntek a digitális kivetítők de velük együtt nem alakult ki olyan egyértelmű szabvány, mint amilyen korábban a 35 mm-es filmkópia volt. Elsősorban ez volt az oka annak a sok képi és hangi problémának, ami a filmek vetítése során adódott.

Ezért a HSC, a HAES és a HSE közösen egy olyan bizottságot hozott létre, amelynek egy ilyen uj szabvány létrehozása a célja. (A bizottság tagjai: Gulyás Buda, HSC, Rák József, HSC, Szabó Gábor, HSC, Zányi Tamás, HAES, Nyerges András, HAES, Balázs Gábor, HAES, Berkes Zoltán, HAES, Kollányi Tamás, HSE.)

Bővebben: Moziszabvány

 

HSC tagozati tagfelvételi felhívás

PDFNyomtatásE-mail

2009. március 10. kedd, 09:16

A Magyar Operatőrök Társasága (H. S.C) tagfelvételt hirdet tagozataiba.

A tagfelvétel helyszíne: Filmművész Szövetség (Budapest, 1068.Városligeti fasor 38.)

Időpontja: 2009. március 13 - 16.30.

Várjuk azok jelentkezését, akik a szakmai összefogásban részt kívánnak venni.Célunk, hogy a film és TV szakma érdekeit közös erővel tudjuk érvényesíteni és egységesen tudjunk fellépni. A következő tagozatokba lehet jelentkezni: Kameraman tagozat, segédoperatőr tagozat, fotós tagozat, sminkes tagozat világosító tagozat.

Bővebben: HSC tagozati tagfelvételi felhívás

   

5. oldal / 5