radyo dinle

Hírek

Jelentkezés a Stábiskolába!

PDFNyomtatásE-mail

2011. augusztus 12. péntek, 09:44

Jelentkezz Magyarország legjobb filmes iskolájába, a Stábiskolába!

BIZTOS LÉPÉS A FILMGYÁRTÁS VILÁGÁBA!

STÁBISKOLA OKJ KÉPZÉSEK 2011 - 2012 -ES TANÉV

További információ: www.stabiskola.hu

Új OKJ-n kívüli képzés! Operatőr előképzés és Filmszínészképzés a HSC Stábiskolában!

Egy éves, alapszintű filmszínészképzés a 2011-2012 tanévben!

 

PASCAL díj

PDFNyomtatásE-mail

2009. október 24. szombat, 01:00

Pascal Díj"Egy leszerelt huszár, aki a művészet csorbítatlan kardjával harcol a szépség és igazság zászlaja alatt." - mondta magáról G. B. Shawnak Gabriel Pascal, aki fél fontért vásárolta meg az írótól a Pygmalion megfilmesítési jogát. A lehetetlent nem ismerő producer nevét kölcsönözte a HSC idén alapított díjának, amellyel az Aranyszem Operatőr Fesztiválon jutalmazzák a filmszakma által legsikeresebbnek tartott producereket.

Bővebben: PASCAL díj

   

Moziszabvány

PDFNyomtatásE-mail

2009. március 17. kedd, 09:32

A MMK Titkársága, Kuratóriuma,Forgalmazási Szakkollégiuma,Tóth Erzsébet, Grünwalsky Ferenc számára.

A legutóbbi évek filmszemléi arra hívták fel a figyelmünket, hogy rendeznünk kell azt az új helyzetet, amelyet a 35 mm-es filmvetítés egyeduralkodásának megszűnése okozott. A mozikban és vetítőtermekben feltűntek a digitális kivetítők de velük együtt nem alakult ki olyan egyértelmű szabvány, mint amilyen korábban a 35 mm-es filmkópia volt. Elsősorban ez volt az oka annak a sok képi és hangi problémának, ami a filmek vetítése során adódott.

Ezért a HSC, a HAES és a HSE közösen egy olyan bizottságot hozott létre, amelynek egy ilyen uj szabvány létrehozása a célja. (A bizottság tagjai: Gulyás Buda, HSC, Rák József, HSC, Szabó Gábor, HSC, Zányi Tamás, HAES, Nyerges András, HAES, Balázs Gábor, HAES, Berkes Zoltán, HAES, Kollányi Tamás, HSE.)

Bővebben: Moziszabvány

   

5. oldal / 5