radyo dinle

Hírek

BALÁZS ISTVÁN BALÁZS NYERTE AZ ELSŐ KOVÁCS LÁSZLÓ ÉS ZSIGMOND VILMOS OPERATŐR DÍJAT

PDFNyomtatásE-mail

2018. február 01. csütörtök, 19:18

Kende János, Koltai Lajos, Pados Gyula, Ragályi Elemér és Sára Sándor életműdíjban részesült.

A Sparks kamera és lámpakölcsönző cég, a Magyar Operatőrök Társasága és a Magyar Operatőrök Iskolája, „Kovács László és Zsigmond Vilmos Magyar Operatőr Díj” elnevezésű díjat alapított 2018. januárban.

Tegnap este a Vigadóban, Kovács László és Zsigmond Vilmos özvegye jelenlétében a Pesti Vigadóban kiosztották az első Kovács László és Zsigmond Vilmos Magyar Operatőr Diák kategória Díjat. A 36 nevezett alkotás közül a zsűri Balázs István Balázs Wonder és Nem történt semmi című filmjeit találta a legjobbnak, így neki ítélte az 50.000 USD értékű Sparks Kft - Panavision filmes kameracsomagot, a Magyar Filmlabor 1 millió forint értékű laborszolgáltatását, valamint az NMHH is neki ítélte az általa felajánlott bruttó 500 ezer forint pénzjutalmat. Kende János, Koltai Lajos, Pados Gyula, Ragályi Elemér és Sára Sándor életműdíjban részesült, mert Kovács Lászlóhoz és Zsigmond Vilmoshoz hasonlóan nemzetközi produkciókban is kiemelkedő operatőri munkájukkal felhívták a világ figyelmét a magyar operatőri iskolára. Az ünnepélyes eseményen jelen volt Kovács László és Zsigmond Vilmos özvegye is.

diák díj size

Az 1985-ös születésű Balázs István Balázs a Színház- és Filmművészeti Egyetemen Máthé Tibor osztályába jár. Tanyafilmjét bemutatta a Duna Televízió, majd elnyerte a Berlini Médiafesztivál Ezüst és Arany Csapóját. 2014-ben Balázs kapta a Kodak nemzetközi ösztöndíját is.
A magyar operatőr iskola két kiemelkedő alkotójáról elnevezett verseny a 2004-ben, Novák Emil alapította ARANYSZEM OPERATŐR VERSENY helyét veszi át és annak hagyományait kívánja folytatni. Zsigmond Vilmos nagyon fontosnak tartotta és 2005 óta támogatta a diák kategória győztesét az Aranyszem operatőr versenyeken, ezért első alkalommal - rendhagyó módon - csak Diákfilm verseny kategóriában adtak át díjat.

A diák díj odaítéléséről a Lajos Tamás operatőr-producerből, Nagy András operatőrből, Káel Csaba rendezőből – aki a Bánk Bán című filmben együtt dolgozott Zsigmond Vilmossal - és Novák Emil operatőrből, a Magyar Filmakadémia elnökéből, a díj alapítójából álló zsűri döntött.

A tervek szerint a jövőben a „Camerimage” nemzetközi operatőr rendezvénnyel egyenértékű lesz a Kovács László és Zsigmond Vilmos operatőr verseny, melynek támogatói a Magyar Művészeti Akadémia, a Magyar Nemzeti Filmalap,az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Sparks Kft., az NMHH,a Schwindl Kft., Grawe Életbiztosító Zrt., Colorspectrum Kft,Textura Kft. voltak.

 

36 FILM VERSENYEZ AZ ELSŐ KOVÁCS LÁSZLÓ ÉS ZSIGMOND VILMOS OPERATŐR DÍJÉRT

PDFNyomtatásE-mail

2018. január 22. hétfő, 08:06

Több millió forint értékű díjakat osztanak majd ki!

Budapest – 2018. január 17.
Lezárult a Sparks kamera és lámpakölcsönző cég, a Magyar Operatőrök Társasága és a Magyar Operatőrök Iskolája által megalapított első Kovács László és Zsigmond Vilmos Magyar Operatőr Díj nevezési határideje. 36 diák küldte be alkotását. Az első díjátadót 2018.január 30-án a Vigadóban tartják. Ott derül majd ki, hogy kik nyerik az 50.000 USD értékű Sparks  Kft - Panavision filmes kameracsomagot, a Magyar Filmlabor 1 millió forint értékű laborszolgáltatását, valamint az NMHH  által felajánlott bruttó 500 ezer forint pénzjutalmat.

A magyar operatőr iskola két kiemelkedő alkotójáról elnevezett verseny a 2004-ben, Novák Emil alapította ARANYSZEM OPERATŐR VERSENY helyét veszi át és annak hagyományait kívánja folytatni. Zsigmond Vilmos nagyon fontosnak tartotta és  2005 óta támogatta a diák kategória győztesét az Aranyszem operatőr versenyeken, ezért első alkalommal - rendhagyó módon - csak Diákfilm verseny kategóriában adnak át majd díjat. A január 13-án lezárult nevezési határidőig 36 alkotást regisztráltak.  Az első díjátadót 2018.január 30-án a Vigadóban tartják. Ott derül majd ki, hogy kik nyerik az 50.000 USD értékű Sparks  Kft - Panavision filmes kameracsomagot, a Magyar Filmlabor 1 millió forint értékű laborszolgáltatását, valamint az NMHH  által felajánlott bruttó 500 ezer forint pénzjutalmat.
A díj odaítéléséről a Lajos Tamás operatőr-producerből, Nagy András operatőrből, Káel Csaba rendezőből – aki a Bank Bán című filmben együtt dolgozott Zsigmond Vilmossal - és Novák Emil operatőrből, a Magyar Filmakadémia elnökéből álló zsűri dönt majd.

Az első ünnepélyes díjátadót 2018.január 30 – án a Vigadóban tartják, ahol a nyertes diák-alkotó kihirdetésén túl életmű díjakat adnak majd át olyan magyar operatőröknek, akik Kovacs Lászlóhoz és Zsigmond Vilmoshoz hasonlóan nemzetközi produkciókban is kiemelkedő  operatőri munkájukkal felhívtak a világ figyelmét a magyar operatori iskolára.

A szervezők reményei szerint a jövőben a „Camerimage” nemzetközi operatőr rendezvénnyel egyenértékű lesz a Kovács László és Zsigmond Vilmos operatőr verseny, melynek támogatói a Magyar Művészeti Akadémia, a Magyar Nemzeti Filmalap és a Sparks Kft.

A 2018-as év kiemelkedően fontos év az operatőrök számára, mert 1938-ban, 80 évvel ezelőtt Somkuti István alapította meg az operatőrök első hivatalos szervezetét, a Magyar Filmoperatőrök Társaságát.  

Bővebb információ – Tamás Dorka  – 30 474 5592 – Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

   

Kovács László és Zsigmond Vilmos magyar OPERATŐR VERSENY

PDFNyomtatásE-mail

2017. december 27. szerda, 00:23

Update január 13.: A verseny regisztrációja lezárult! Köszönjük az eddig beérkezett alkotásokat!

A Sparks kamera és lámpakölcsönző cég, a Magyar Operatőrök Társasága és a Magyar Operatőrök Iskolája, „Kovács László és Zsigmond Vilmos Magyar Operatőr Díj” elnevezésű díjat kíván alapítani 2018. januárban.

A magyar operatőr iskola két kiemelkedő alkotójáról elnevezett verseny a 2004-ben, Novák Emil alapította Aranyszem operatőr verseny helyét venné át és folytatná annak hagyományait. A díjakat minden év januárban adnánk át. Reményeink szerint a jövőben a „Camerimage” nemzetközi operatőr rendezvénnyel egyenértékű lesz a Kovács László és Zsigmond Vilmos operatőr verseny.

A díjátadó 2018.január 30 – án lesz a Vigadóban.

Kovács László és Zsigmond Vilmos operatőr verseny támogatói: Magyar Művészeti Akadémia, a Magyar Nemzeti Filmalap és a Sparks Kft.,

Zsigmond Vilmos, 2005 óta nagyon fontosnak tartotta és támogatta a diák kategória győztesét az Aranyszem operatőr versenyeken, ezért első alkalommal, kizárólag ebben a kategóriában  díjat adunk át, amelyet egy szakmai zsűri ítél oda legjobbnak tartott diák filmnek. A jövőben az Aranyszem operatőr versenyhez hasonlóan 12 kategóriában fogjuk díjazni az operatőröket.

A 2018-as év kiemelkedően fontos év az operatőrök számára, mert 1938-ban, 80 évvel ezelőtt Somkuti István alapította meg az operatőrök első hivatalos szervezetét, a Magyar Filmoperatőrök Társaságát.  

A nevezés ingyenes!!!!

Nevezni most első alkalommal kizárólag a diák kategóriában lehet!

A nevezés a versenyre lezárult!

 

operator verseny

Nevezni most első alkalommal kizárólag a diák kategóriában lehet!

   

1. oldal / 4